Диетоложката Ирина Писарева в интервю за RT говори за това как да

...
Диетоложката Ирина Писарева в интервю за RT говори за това как да
Коментари Харесай

Как да не преяждаме при стрес. Говори диетологът

Диетоложката Ирина Писарева в изявление за RT говори за това по какъв начин да се храним вярно и да поддържаме тялото си при стрес. Тя също по този начин заяви по какъв начин да избегнем преяждането при суматоха и меланхолия.

Писарева означи, че в този момент доста хора изпитват суматоха, боязън и други отрицателни усеща, които способстват за преяждането. В този случай тя посъветва хората да се откажат от сладкото, да се придържате към вярното хранене и също по този начин прикани да се резервира водният баланс.

Експертът предложи подкрепяне на тялото посредством физическа интензивност. Тя предложи спорт, разходки на чист въздух, упражняване на йога, както и ароматерапия и дихателни практики.

„ Недостигът на витамини може да утежни обстановката. Витамините от група В вземат участие в метаболитните процеси на нервната система, те също я успокояват и укрепват. Минералите като калий, магнезий, йод, цинк също способстват за предаването на нервните импулси и усъвършенстват мозъчната функционалност “, добави Писарева.

Специалистът посъветва в диетата да се включат зърнени храни, самун, постно месо, морски блага, плодове, зеленчуци, водорасли и черен шоколад.

По-рано отоларингологът Владимир Зайцев предупреди за промени във усета при мощно безпокойствие. Той добави, че човек  възприема храната по друг метод при съществуване на неприятни привички.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР